Hengsten

Ribbon’s Floris (For Sale)

TWEEDE BEZICHTIGING CHK 2023

3 JAAR, STOKMAAT 1.33 CM

Breeton Dai
Woldberg’s Vivaldi
Woldberg’s Polka
Springstar’s Kensington
Eyarth Tomtom
Springstar’s Kimara
Zuudwieks Kimmy
Den Bramels Rio
Wolling’s Dante
Wolling’s Dauphine
Ribbon’s Faye
Graishall Kiwi
Ribbon’s Faithlynn
Frecia

RIBBON’S SIEBRAM (sold)

GOEDGEKEURD NWPCS 2015

GELPENBERG’S SARINA X MYNACH MASTER MARINIER

Siebram is een zoon van Mynach Master Mariner  welke zelf naar Rusland emigreerde.
De Mynach stoeterij van mrs. Gethin wordt in het Verenigd Koninkrijk erg gewaardeerd. Al sinds geruime tijd heeft mrs. Gethin een samenwerking met Tom Best en David Blair van de Waxwing stoeterij. En dat is zichtbaar in de afstamming van Master Mariner. Zijn vader, de mooie valk Eyarth Beau Geste, is vaak gecombineerd met de dochters van Moelview Mohawk. Zo ook in dit geval. Beau Geste is een zoon van de gewaardeerde, zwarte Boston Bentick, die met name op de Hilin goede fokmerries heeft nagelaten. Via die lijnen komen we Bentick regelmatig tegen. Bentick is van de vos Varndell Right Royal uit een merrie van Downland Mohawk. De moeder van Beau Geste is de beroemde Eyarth Zsa Zsa, een van de beste fokmerries in het VK, zo niet de beste. De combinatie van Zsa Zsa en Bentick leverde meer goede fokproducten op in de vorm van de volle broers Thowra (palomino, nu in Australië) en Mowgli (bruin). De laatste heeft vorig jaar in Nederland op de Stougjeshoeve gedekt, alvorens door te reizen naar Zweden om daar dit jaar zijn diensten aan te bieden. In Nederland is Zsa Zsa vooral bekend als moeder van E. Rio en volle zus van E. Harlequin.
De moeder van Master Mariner is de bekende Mynach Mimosa van Moelview Mohawk, die afgelopen jaar op 21-jarige leeftijd naar de eeuwige jachtvelden vertrok. Mohawk is op zijn beurt een zoon van Eyarth Tomahawk uit de mooie Hafodyresgob Buzby-dochter Nannau Charm. Mimosa is een dochter van de super fokmerrie Mynach Mayflower, v. Thornwood Royalist. Royalist wordt in het VK graag gezien in de afstamming van sectie B-pony’s vanwege zijn vererving van het mooie front en bewerkbare karakter. Naast Mimosa gaf Mayflower van Mohawk de volle zussen M. Aurora en M. Oriana. Gecombineerd met E. Beau Geste M. Arcadia en de fantastische M. Oceana. Al deze dochters van Mayflower kenmerken zich door een mooi hoofd en front en veel breedte en diepte. Daarnaast hebben zij uitmuntende resultaten op shows behaald, inclusief de Royal Welsh.

De moederlijn van Siebram is met name vormgegeven door Eise Boersma. De basis vormde de merrie Sunny van de bewegingsvererver Tetworth Massine. In combinatie met de Tetworth Icarus kleinzoon Roeland gaf Sunny Gelpenbergs Sandra, een vlp keur- en elitemerrie. Zij werd gecombineerd met Casperhof’s Freddy, een zoon van de preferente prestatiehengst Woldberg’s Bart (m. Woldberg’s Rachel) in combinatie met Turfhorst Mandy, een dochter van Woldberg’s Jeroen. Ook hier weer de nodige invloed van Woldberg met wat lijnenteelt op Arkelshof’s Sunlight. Het product van Sandra en Freddy kreeg de naam Gelpenberg’s Sarina. En dan heeft iedere B-fokker direct het plaatje op het netvlies van deze bijzonder getekende merrie. Daarnaast is zij vlp keur en preferent. Sarina levert met Siebram haar tweede stamboekhengst af na Spring Star’s Spirit. In de moederlijn van Siebram geven de vaderdieren zonder uitzondering beweging door.

Vanuit zijn pedigree geeft Siebram dan ook veel vertrouwen in zijn nafok, zowel qua type als qua beweging. Zijn inteeltpercentage is 2,45 % en gezien zijn afstamming kan hij breed ingezet worden

RIBBON’S SENDOR (sold)

GOEDGEKEURD NWPCS 2018

RIBBON’S SHAIRISHA X WOLLINGS DANTE

Ribbons Sendor komt uit de stermerrie Ribbons Shairisha, een dochter van de zeer goed fokkende preferente merrie Gelpenberg’s Sarina ( deze merrie is ook de moeder van de stamboekhengst Spring Star’s Spirit, zoon van Wolling’s Dante). Casperhof’s Freddy, vader van zeer veel predicaatmerries, is ook de vader van deze Sarina.
Cadlanvalley Goldstar is de vader van Shairisha. Deze Goldstar, een grote langgelijnde palomino, werd destijds niet in het stamboek ingeschreven maar heeft wel mooie nakomelingen kunnen brengen. De grootvader van Goldstar is Tetworth Nijinski….die ook vader is van o.a. Tetworth Icarus.
De vader van Sendor is Wolling’s Dante. Dante is van Den Bramel’s Rio ( vader Eyarth Rio en uit de preferente merrie Hengelhoef’s Blendy, altijd een chique verschijning op de nationale keuring met haar donkerbruine geappelde vacht). De voorlopig keur merrie Wolling’s Dauphine een dochter van Pendock Plato ( preferent) uit de elitemerrie Wolling’s Digalon Merch (1982, via de keurhengst Downland Fleet Foot een kleindochter van Love in the Mist) is de moeder van Dante. Wolling’s Dante, basisboekhengst, won de sterke rubriek van de driejarige hengsten op de Internationale Show in Waregem ( 2006) Hij stond het overgrote deel van zijn leven in respectievelijk Polen, Italië en Duitsland ter dekking. Sendor is de derde zoon van Dante die in het stamboek is ingeschreven.

RIBBON’S SANDO (sold)

STERHENGST NWPCS

RIBBON’S SHAIRISHA X WOLLINGS DANTE

RIBBON’S SPECTER (sold)

STERHENGST NWPCS

RIBBON’S SHAIRISHA X SPRINGSTAR’S KIMRO

HILIN STORMY NIGHT (sold)

MINTFIELD MISTLE TRUSH X HILLIN CARNEDD

SOLD TO STUD HOGE LINTHORST

GLANSEVIN GOLDFINCH

GLANSEVIN GARLAND X EYARTH BOREAS

LEASED ONE SEASON FROM YSSELVLIEDT STUD (2020)

SPRINGSTAR’S KENSINGTON

SPRINGSTAR’S KIMARA X WOLDBERG’S VIVALDI

GOEDGEKEURD NWPCS 2019

LEASED FROM WALLAYS STUD FOR ONE SEASON

spring Star’s Kensington stamt uit de 8 hengstveulens en 1 merrieveulen tellende eerste jaargang van Woldberg’s Vivaldi, in 2015 beste driejarige en in 2016 dagkampioen. Vivaldi werd daarop naar België verkocht, waarna er in 2017 en 2018 nog 3 hengst- en 2 merrieveulens van hem in ons stamboek zijn geregistreerd. Van moeder Spring Star’s Kimara keur, meervoudig regionaal kampioene en sectiekampioene CK 2012, zijn 3 merrieveulens en 4 hengstveulens geregistreerd, waarvan Spring Star’s Kimro, geboren 2014, in 2017 in het stamboek werd ingeschreven en daarbij gelijk ook het dagkampioenschap op zijn naam schreef. Aan beide zijden van deze pedigree zien we de herhaalde invloed van Eyarth Rio’s moeder en volle zus van Eyarth Harlequin elite, Eyarth Zsa Zsa en haar vader Eyarth Celebration, zoon van Keston Royal Occasion.