Ribbon’s Sapphire Nationaal reserve Dagkampioen

Wat begon met een doel, het behalen van een eerste premie op de regionale keuring eindigt dit jaar voor Ribbon’s Sapphire met het Nationaal reserve dagkampioenschap op de Centrale merrie keuring in Putten. 

Een Kroon op onze fokkerij, zo voelt het zeker!! Sapphire wint deze grote titel al op twee jarige leeftijd, ze heeft nog een hele carrière voor zich. Ze straalde als nooit te voren, bleef maar lopen en zoals de jury omschreef het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Knap gewoon knap waren de woorden die de jury haar gaf tijdens het jeugdkampioenschap. En dan loop je tijdens het sectiekampioenschap nogmaals haar draf ronde en pakt ze wederom aan. Beweging. uitstraling, bot en type…… Ze wint het sectiekampioenschap.  Ons geluk kan niet op!! Het dringt maar langzaam tot je door, de mooiste van Nederland in 2022 en dat op twee jarige leeftijd.. We vieren een feestje bij de trailer en maken haar klaar voor het Dagkampioenschap, we laten haar graag nog een keer zien… Met het hele team wordt ze klaargemaakt en er zit geen stofje meer op!! Ook in de kampioensring liet ze zich goed zien, maar wat lopen er schitterende pony’s in de kampioensring… Wanneer dan de speaker het de Reserve kampioen gaat aankondigen en je hoort de naam van je pony……. Dat gevoel is niet te beschrijven, blij, gelukkig, trots, emotioneel alles tegelijk. Maar wat zijn we trots op onze eigen gefokte merrie RIBBON’s SAPPHIRE. Lovende woorden voor onze kampioen

BEWEGINGSMECHANIEK, BALANS EN RUIMTE VAN UITZONDERLIJKE KWALITEIT 

 De ereronde is er voor iedereen, “stand up for the champions” galmt door de boxen en Sapphire? Die loopt met veel plezier nog een paar rondjes met alle voorbrengers. Uiteraard is de laatste ereronde voor Jaap Dijkstra, de voorbrenger die ook de eerste meters en ronde op de Regionale keuring haar heeft voorgebracht.