Centrale Hengstenkeuring 2023

RIBBON’S FLORIS

Ermelo, 10 & 11 Februari 2023.

Op de centrale hengstenkeuring showden wij dit jaar onze eigen gefokte Ribbon’s Floris. Floris is een nakomeling van Ribbon’s Faye x Springstar’s Kensington (zie hengstenpagina) Floris is de eerste nakomeling uit onze F lijn die wij hebben voorgesteld op de hengstenkeuring. We zijn dan ook erg blij met hoe ver hij het heeft geschopt, Hij behaalde de tweede bezichtiging en heeft hiermee de eerste punten binnen gehaald voor zijn moeder. Hij werd ingemeten op een mooie stokmaat van 1.33. We gaan nu langzaam op zoek naar een nieuw adres voor hem, hij is voor ons te nauwverwant aan de bloedlijnen van onze merrie’s. 

Ribbon’s Sir Rick met Shanelle Roggen Drents KAMPIOEN

Ribbon’s Sir Rick en Shanelle Roggen

Emmen, 11 februari 2023.

We kregen een mooi bericht van Silvia Roggen, Shanelle Roggen met Ribbon’s Sir Rick zijn Drents Kampioen C pony’s klasse B dressuur. Ribbon’s Sir Rick is in eigendom van Rebekka, Marieke en Nathalie Smalbrugge. Wij verkochten Rick als 3 jarige pony aan hen nadat wij hem hadden teruggekocht. Rick is een nakomeling van Gelpenberg’s Sarina x Springstar’s Jarno. Ongeveer 6 maand geleden kocht Silvia hier op stal Ribbon’s Fenix en aan de koffie vertelde ze dat ze opzoek waren naar een geschikte pony voor dochter Shanelle. Wij wisten dat er voorzichtig werd gezocht naar een nieuwe ruiter/amazone omdat Nathalie en Marieke te groot werden voor Rick. Verkopen van Rick is geen optie maar een tijdelijke andere amazone die ook veel plezier van hem kon hebben wel… We hebben hen toen met elkaar in contact gebracht en drie maanden terug was er dan ook de verhuizing van Rick. Wat is het dan ontzettend mooi om te zien dat de klik er is en dat Nathalie als grootste supporter langs de ring heeft gestaan bij dit Drentse kampioenschap. Shanelle van HARTE GEFELICITEERD en heel veel succes op de NK in Ermelo. 

 

Every pony deserves to be A childs first pony once in her life

 
Vandaag hebben we Sarina weggebracht naar haar nieuwe eigenaren. Ze mag hier gaan genieten van alle aandacht die ze zo dik heeft verdient!! Gezellig bij een van haar dochters in het land. Dit jaar heeft ze voor het laatst geschitterd op de keuring en hebben we besloten dat ze haar laatste veulen had gehad. Nadat die beslissing was genomen hebben we gezegd een TOP plek voor haar te zoeken waar ze alle aandacht krijgt die ze zo dik verdient.
Ze heeft ons zo ontzettend veel gebracht, we zullen haar zeker gaan missen in het land!!
 
Sandra en Jace! Heel veel plezier met haar!! We zijn erg blij met deze plek voor haar!!😘 Sarina bedankt voor alles!!!

Ribbon’s Shairisha is verhuisd naar Duitsland

Ribbon’s Shairisha “KEUR PREFERENT“ heeft vandaag onze stal verlaten. We kunnen ze helaas niet allemaal zelf houden… We fokten Shairisha 11 jaar terug en ze was de eerste dochter die we kregen uit Gelpenbergs Sarina. Wat hebben we genoten van deze pony!! En wat heeft ze ons veel gebracht!! Zelf werd ze o.a. veulenkampioen op de Int. Dragonshow, reserve Kampioen IG Welshschau, eerste geplaatst op de INT. Show Ermelo (barrenmare class) en bracht ze ons de volgende nakomelingen, Ribbon‘s:

2015 Sendor “goedgekeurd“

2017 Sando “ster“

2018 Specter “ster“

2019 Sahara (niet geshowd)

2020 Sapphire Dagkampioen RK Schoonebeek en Reserve Dagkampioen CK Putten

2021 Sasha (exp. Canada)

2022 Symphony 1a RK Hellendoorn 1b CK Putten.

Zelf hebben we Sapphire en Symphony aangehouden om haar op te volgen.

We wensen Dagmar Henschel heel veel plezier en succes met deze fantastische pony. We zullen haar uiteraard op de voet blijven volgen.

Shairisha Bedankt!!!

Ribbon’s Fenix is verhuisd naar haar nieuwe stal

We kunnen ze helaas niet allemaal zelf houden…. Ribbon’s Fenix is vandaag verhuisd naar haar nieuwe stal. We zijn blij dat ze als toekomstige fokmerrie aan de slag zal gaan in de Stal van Silvia Roggen. We wensen jullie ontzetten veel geluk met dit fantastische veulen. Fenix is een nakomeling van Ribbon’s Faye x Hilin Stormy night.

FEEST voor alle hulp!!

8 pony’s showen in 1 keuringsseizoen, 8 pony’s mee naar de Centrale merriekeuring, dat kun je niet alleen!! Wij zijn dan ook ontzettend blij en willen iedereen die ons heeft geholpen nogmaals bedanken voor alle hulp!! We hebben  samen met het team van 2022 dan ook alle successen van het Keuringseizoen gevierd met een gezellige barbecue.

BEDANKT: Anouk, Timo, Josien, Melissa, Nina, Bianca, Sem, Iris, Diana, Peter, Arend, Gerda, Jouke, Jaap, Anneke, Menno, Monica, David, Miranda, Linda en natuurlijk onze Gerrit!!! Ook wille we alle collega fokkers nogmaals bedanken voor het overnemen van pony’s in de voorring, het aanbieden van alle hulp en natuurlijk voor alle felicitaties!!

Fokgroep Gelpenberg’s Sarina Beste Fokgroep Centrale merriekeuring 2022

Foto Vivian Hesen

Op de centrale merriekeuring mochten we de fokgroep van Gelpenberg’s Sarina nogmaals aan het publiek laten zien. Moeders met maar liefst 5 eigen gefokte nakomelingen en allemaal nog in ons eigendom. Het was een unieke ervaring die we mede dankzij alle hulp van vrienden, familie en collega fokkers hebben kunnen realiseren. Sarina mocht dit jaar tevens haar Elite predikaat in ontvangst nemen. 

GELPENBERG’S SARINA v. Casperhof’s Freddy “keur elite” Beste fokgroep 2022 bestaande uit: 
* Ribbon’s Shairisha “keur, preferent”
* Ribbon’s Sequin
* Ribbon’s Sarenda
* Ribbon’s Saleen
* Ribbon’s Sorpresa
 

Ribbon’s Sapphire Nationaal reserve Dagkampioen

Wat begon met een doel, het behalen van een eerste premie op de regionale keuring eindigt dit jaar voor Ribbon’s Sapphire met het Nationaal reserve dagkampioenschap op de Centrale merrie keuring in Putten. 

Een Kroon op onze fokkerij, zo voelt het zeker!! Sapphire wint deze grote titel al op twee jarige leeftijd, ze heeft nog een hele carrière voor zich. Ze straalde als nooit te voren, bleef maar lopen en zoals de jury omschreef het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Knap gewoon knap waren de woorden die de jury haar gaf tijdens het jeugdkampioenschap. En dan loop je tijdens het sectiekampioenschap nogmaals haar draf ronde en pakt ze wederom aan. Beweging. uitstraling, bot en type…… Ze wint het sectiekampioenschap.  Ons geluk kan niet op!! Het dringt maar langzaam tot je door, de mooiste van Nederland in 2022 en dat op twee jarige leeftijd.. We vieren een feestje bij de trailer en maken haar klaar voor het Dagkampioenschap, we laten haar graag nog een keer zien… Met het hele team wordt ze klaargemaakt en er zit geen stofje meer op!! Ook in de kampioensring liet ze zich goed zien, maar wat lopen er schitterende pony’s in de kampioensring… Wanneer dan de speaker het de Reserve kampioen gaat aankondigen en je hoort de naam van je pony……. Dat gevoel is niet te beschrijven, blij, gelukkig, trots, emotioneel alles tegelijk. Maar wat zijn we trots op onze eigen gefokte merrie RIBBON’s SAPPHIRE. Lovende woorden voor onze kampioen

BEWEGINGSMECHANIEK, BALANS EN RUIMTE VAN UITZONDERLIJKE KWALITEIT 

 De ereronde is er voor iedereen, “stand up for the champions” galmt door de boxen en Sapphire? Die loopt met veel plezier nog een paar rondjes met alle voorbrengers. Uiteraard is de laatste ereronde voor Jaap Dijkstra, de voorbrenger die ook de eerste meters en ronde op de Regionale keuring haar heeft voorgebracht.  

 

Centrale merrie keuring 2022

CENTRALE MERRIE KEURING 2022 Welsh Stamboek
Een dag om nooit te vergeten, met acht pony’s uitgenodigd worden om deel te nemen op de nationale keuring was al geweldig, maar deze dag is toch wel een kroon op onze fokkerij geworden!!!
 
We zijn uiteraard ontzettend blij en trots met alle behaalde resultaten en kijken terug op een fantastische centrale merriekeuring!
RIBBON’S SYMPHONY v. Hillin Stormy Night, 2e plaats merrieveulens
RIBBON’S SALEEN v. Glansevin Golfinch, 1e plaats jaarling Merries
RIBBON’S SAPPHIRE v. Springstar’s Kensington, 1e plaats twee jarige merries
RIBBON’S SARENDA v. Springstar’s Kensington 2e plaats twee jarige merries
RIBBON’S SHAIRISHA v. Cadlanvalley Goldstar 1e plaats Keurmerries
GELPENBERG’S SARINA v. Casperhof’s Freddy “keur elite” Beste fokgroep 2022 met:
* Ribbon’s Shairisha “keur, preferent”
* Ribbon’s Sequin
* Ribbon’s Sarenda
* Ribbon’s Saleen
* Ribbon’s Sorpresa
 
JEUGDKAMPIOEN SECTIE B: RIBBON’S SAPPHIRE
RESERVE JEUGDKAMPIOEN SECTIE B: RIBBON’S SARENDA
OVERALL KAMPIOEN SECTIE B: RIBBON’S SAPPHIRE
BESTE FOKGROEP 2022: GELPENBERG’S SARINA
 
**𝙊𝙑𝙀𝙍𝘼𝙇𝙇 𝙍𝙀𝙎𝙀𝙍𝙑𝙀 𝘿𝘼𝙂𝙆𝘼𝙈𝙋𝙄𝙊𝙀𝙉: 𝙍𝙄𝘽𝘽𝙊𝙉’𝙎 𝙎𝘼𝙋𝙋𝙃𝙄𝙍𝙀**
 
Wij willen iedereen bedanken voor alle hulp, felicitaties, cadeaus en versieringen. Zonder alle hulp die wij dit jaar hebben gehad van collega fokkers, vrienden en familie hadden wij dit succes niet kunnen behalen!! Dankjewel allemaal!!